2 Şubat 2013 Cumartesi

Soğan Kebabı




Soğan kebabı Gaziantep yöresel yemeğiymiş. Muhtemelen orda daha farklı yapılıyodur. Belki aynıdır açıkçası bilmiyorum ama bu haliyle çok beğendim ben ve ev halkından tam not aldı. Bence oldukça pratik bir yemek ve görsel açıdan yemeğin kendisi oldukça şık :)

Malzemeler:

  • yaklaşık 10-12 adet yumurtadan küçük kuru soğan
  • yarım kg kıyma
  • 2 yumurta
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 su bardağından biraz az galeta unu
  • tuz, karabiber, pul biber
  • 2-3 adet kırmızı salçalık biber ve yeşil biber
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi


Yapılışı:
  • Öncelikle kuru soğanlarımızın baş ve uç kısımları kesip ortadan boylamasına ikiye bölelim.
  • Kıymanın içine yumurta, maydanoz, soğan rendesi, galeta unu, tuz ve baharatları ilave edip yoğuralım.
  • Köftelerimizi ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayalım ve tepsimize 1 adet yarım soğan bir adet köfte olacak şekilde sıralayalım. soğanların en dış kabukları soyulacak sadece.
  • Salçalık biber ve yeşil biberi doğrayıp köftelerin üzerine serpelim.
  • Üzerine 1 su bardağı su gezdirip 200 derecelik fırına verelim. yaklaşık yarım saat sonra 1 su bardağı suyun içine 3 yemek kaşığı nar ekşisi koyup bu suyu tekrar üzerine dökelim ve tekrar yarım saat kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyelim. :)

2 yorum:

  1. soğanların kabuğunu neden soymuyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozlenmis sogan lezzetinde bu şekilde eğer soyarsak üst kabuklar yanacak fırında zaten sıyılılarak yenilecek her turlu istenirse kabuklar soyulabilir tabikide ;)

      Sil