8 Mayıs 2012 Salı

Meyveli Yaş Pasta



Herkese merhabalarrr :)

Bu kez çok güzel bir tarifim var benim. tarif pasta olunca içim açılıyo sanki ayrı bir mutluluk doluyo içime :) böyle bol meyveliii çikolatalı kreması tam kıvamında nefis bir pasta oldu :) annemle babamın evlilik yıl dönümü sebebiyle yaptım bu pastayı bir de babama hediye aldırdık ısmarlama da olsa başardık bunu :)



Şimdi tarifime geçeyim ben :) pandispanyayı bir gün önceden yapıyorum çünkü beklediği zaman hem kesmesi kolay oluyor hemde sanki daha lezzetli oluyormuş gibi geliyo bana :)

Pandispanya için malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 fiske tuz

Yapılışı;

  • öncelikle yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp ayrı kaplara koyuyoruz.
  • yumurta beyazını bir fiske tuz ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz. 
  • beyazları bembeyaz kar gibi köpük olacak.
  • sonra ayrı bir kaptaki yumurta sarılarını şeker ilave ederek çırpıyoruz. 
  • şeker eriyince üzerine nişasta ve unu eleyerek ilave ediyoruz. iyice karıştırıyoruz. ben bu aşamada artık mikseri bıraktım silikon spatula ile karıştırdım.
  • yumurta aklarını yavaş yavaş ve sönmesine izin vermedin diğer karışıma ekleyip karıştırıyoruz. burada azar azar ekleyerek karıştırmak birde hep alttan üste doğru harmanlamak gerekiyor.
  • yumurta aklarını karışa ilave ettikten sonra kelepçeli kalıba döküyoruz ve inceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. ( benim kelepçeli kalıbım 22 cm çapındaydı.)
  • fırını kapattıktan sonra hemen fırından çıkarmıyorum ben soğumasını fırında yaparsa sanki daha iyi oluyor.



Krema için malzemeler;
  • 3 yumurta (2'sinin sadece sarısı 1'i tam yumurta)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 50 gr. margarin
Yapılışı;
  • yumurtaları bir kaba alıyoruz ve üzerine şekeri ilave edip yaklaşık 4-5 dk. çırpıyoruz. 
  • üzerine un ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • iyice karıştıktan sonra azar azar sütü ilave ediyoruz ve homojen bir karışım olunca ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz.
  • muhallebi kıvamında piştikten sonra ocağım altını kapatıyoruz ve margarini ilave ediyoruz. ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
Krema ve kek hazır olduktan sonra keki ortasından kesiyoruz keki ıslatmak isterseniz bir miktar süt yada meyve suyu ile fırça yardımıyla ıslatabilirsiniz. arasına kremayı sürüp isteğe bağlı meyve sıralıyoruz. bizim evde en çok muzlu seviliyor. daha sonra üzerine diğer keki kapatıp krema ile kaplıyoruz ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.

AFİYET OLSUUNN :)

(aslında pandispanya çok güzel kabarıyo ve 3 katlı kesmek bile mümkün ama benim malesef kesme aparatım olmadığı için bıçak ve naylon ip yardımıyla kesiyorum. o nedenle 3'e ayıramam diye düşündüm.)

4 yorum:

  1. tarifin tam olduğuna emin misin ne bulduysan kat tarifi değil dimi bu :)

    YanıtlaSil
  2. evet tarif tam :) sıkıntı yok yani:)

    YanıtlaSil
  3. denedim güzeldi teşekkürler böyle tarifi paylaştığın için

    YanıtlaSil